Vaříme z netradičních potravin
Základní informace
Kategorie:
Jazyk:
Organizátor:
Detail kurzu na stránce organizatora:
Termín a místo
Aktuálně nejsou vypsány žádné termíny,
poptejte indiviuální termín.Poptat jiný termín
Popis kurzu
V dnešní moderní době se na trhu objevují stále nové a nové potraviny, které mohou mnohdy velmi významně obohatit náš jídelníček. Často však z pouhé neznalosti zůstávají bez povšimnutí spotřebitelů. Přitom objevování nových chutí a kombinací potravin může být obohacující pro každého z nás. Tento modul má seznámit účastníky s některými méně známými potravinami, jejich nutričními hodnotami a možným využitím v jídelníčku českého strávníka.
Cílem je poskytnout znalosti o nutričně významných méně známých potravinách, naučit se připravit pokrmy z těchto potravin a umět je různými způsoby kombinovat s dalšími potravinami.
Lektor: PhDr. Dagmar Kovářů, nutriční terapeutka
Obsahová náplň:
1. Teoretická část
- klasifikace a zařazení netradičních potravin mezi poživatiny
- nutriční složení netradičních potravin a jejich význam ve výživě člověka
2. Praktická část
- sestavování norem a zpracování technologických postupů
- praktická příprava pokrmů
- degustace pokrmů
Chcete se na něco k danému kurzu zeptat?
Zeptejte se nás. Vše Vám zodpovíme.