Diabetik a jeho stravování
Základní informace
Kategorie:
Místa konání:
Jazyk:
Organizátor:
Detail kurzu na stránce organizatora:
Termín a místo
- 9. 10.Kotkova 4
703 00 Ostrava-Vítkovice1 090 Kč / účastníkMám zájem
Ceny kurzů jsou uvedeny včetně DPH
Celkem 1 termínPoptat jiný termín
Popis kurzu
Seminář je zaměřen na problematiku stravování člověka s onemocněním diabetes mellitus (cukrovka). Po stručné charakteristice onemocnění je zaměřen zejména na vhodné stravování diabetiků, budete seznámeni se zásadami diabetické diety, zastoupením a významem jednotlivých živin v jídelníčku, pojmem výměnné jednotky a jejich využitím při sestavování vhodného jídelníčku.
Lektor: Mgr. Jitka Knápková
Rozsah: 4 vyuč. hod.
Obsahová náplň:
1. Stručná charakteristika onemocnění diabetes mellitus
2. Sacharidy, tuky a bílkoviny v diabetické dietě
3. Zásady při stravování diabetika
4. Výměnné jednotky v diabetické dietě
Chcete se na něco k danému kurzu zeptat?
Zeptejte se nás. Vše Vám zodpovíme.