Jak vycházet s komplikovanými lidmi

5 komplikovaných lidí, kterým se raději vyhněte 

Člověk je bytost společenská. Život bez druhých lidí si nedokážeme vůbec představit. Jsou však lidé, kteří nám mohou udělat ze života peklo. A těm je lepší se vyhýbat. Mezi top 5 patří: 1. odstřelovač, 2. výbušnina, 3. rozjetý tank, 4. harakiri a 5. váhavý důstojník.

Odstřelovač

Když vás má odstřelovač na mušce, při každé příležitosti vás sestřelí. Prostě nedokáže odolat. Může pronést ironický až krutý komentář, kterým vás srazí k zemi. A vaše sebeúcta krvácí.

Odstřelovač působí neuvěřitelně arogantně. Ve skutečnosti však trpí komplexy méněcennosti, které mu arogance pomáhá vyrovnat. Odstřelovač vás potřebuje shodit, aby si mohl připadat nadřazeně.

Výbušnina

Výbušnina je časovaná nálož, u níž nikdy nevíte, kdy vybouchne. I maličkost totiž může způsobit explozi. Když zmáčknete špatné tlačítko, dostaví se extrémní reakce. Výbušnina může křičet, může házet věcmi...

Tento člověk je ve svém nitru perfekcionista. Nesnese, když věci nejsou stoprocentní. Když vidí, že něco neděláte podle jeho standardů, okamžitě vám to vmete do tváře. Jeho reakce jsou přemrštěné a přehnané.

Rozjetý tank

Rozjetý tank si razí cestu ke svému cíli a je mu jedno, kolik lidí přitom porazí. Váží si pouze silných lidí, slabé lidi prostě převálcuje.

Rozjetý tank s oblibou využívá lidi. Výčitky jej netíží. Věří, že když jsou lidé tak hloupí, že se využívat nechají, tak si to zaslouží.

Harakiri

Harakiri je negativní člověk, který najde problém ke každému řešení. Vždy vám vysvětlí, proč něco nejde nebo proč něco nedopadne dobře.

Svým negativním nastavením mysli sabotuje především sám sebe. Pokud vám kazí vaše nadšení a vaši náladu, klidně ho nechte být. Jeho samotná existence je pro něj trestem.

Váhavý důstojník

Váhavý důstojník se nedokáže rozhodnout, jaký bude jeho další krok. Neví, jestli má podniknout útok, nebo se dát na ústup. A tak zůstává vězet ve svém dilematu.

Váhavý důstojník se bojí, že se dopustí chyby, a tak raději vyčkává. Říká si, že kdo nic nedělá, ten nic nezkazí. Nevidí důsledky, jaké má jeho váhavost na ty, kteří čekají na jeho rozhodnutí.

Chtěli byste lépe vycházet s vašimi komplikovanými lidmi? Přijměte pozvání do kurzu Trénink jednání a komunikace s komplikovanými osobami. Pochopíte vnitřní pohnutky problémových lidí a naučíte se bránit jejich manipulaci.

Jak vycházet s komplikovanými lidmi

Doporučené kurzy