Kdo je lepší manažer, žena či muž?

Ženy vs. muži: kdo je lepším manažerem projektů? 

Jsou ženy - projektové manažerky talentovanější? A jaké vlastnosti je odlišují od mužských protějšků? Kdy jindy tohle téma znovu otevřít, když ne na Mezinárodní den žen (MDŽ)? 

Manažerské posty jsou stále častěji obsazovány ženami. A vysoké pozice získávají i v IT prostředí. Bojují zde s předsudky, ale mluví za ně výsledky. Firmy si to již uvědomili a nabízejí jim adekvátní podmínky. Podle studií jsou firmy s e zastoupením žen na manažerskách pozicích ziskovější.

Akademii TAYLLORCOX každý rok navštíví +1.000 kandidátů s cílem získat certifikaci PRINCE2®, která je nejžádanější v oblasti IT i Non-IT projektů. Ale není to jediný důvod. Zhruba 1/3 jsou vracející se absolventi, kteří si potřebují rozšířit znalosti v navazujících kurzech, nebo simulacích.

Ale zpět k základům. Tím je metodika PRINCE2® (PRoject IN Control Enviroment), podle které si můžete zdokonalit své manažerské schopnosti v oblasti řízení projektů. Pokud úspěšně složíte certifikační test, odnesete si navíc prestižní, mezinárodní a doživotně platný certifikát PRINCE2® Foundation. Kromě praktických tipů jak řídit projekty, vám tyto kurzy výrazně pomáhají v kariérním růstu u nás, i v zahraničí.

Zatímco dříve bylo projektové řízení převážně "mužskou" náplní práce, dnes je všechno jinak. Už to nejsou výhradně manažeři, stále více jsou v této roli - projektové manažerky. TAYLLORCOX má nejvyšší počet absolventů "project managementu". Statistická data naší akademie vypovídají o většinovém chování v oboru řízení projektů. Podíváme se jak jsou na tom muži vs. ženy.

Existuje pouze jedna metodika PRINCE2

Ale přístup a způsob využití je u žen a mužů zcela odlišný

Faktem je, že muži a ženy mají diametrálně odlišné přístup k organizaci práce. Platí zde pravidlo, že stejné situace řeší téměř vždy jinak. Projektový management vyžaduje dovednosti, které mají ženy více vrozené (např. multi-tasking). Disponují obecně lepšími předpoklady pro řízení projektů, než muži a o silné konkurenci mezi manažery tak nemůže být pochyb. Jsou odvětví, kde ženu řídit projekty často nevidíte (stavebnictví, nebo strojírenství). Ale i zde počet projektových manažerek každým rokem přibývá. Příkladem za všechny je oblast Informačních a Komunikačních technologií (ICT). Za posledních 5 let se poměr žen vs. můžů na pozici manažera projektů vyvážil doslova k 1:1.

Celý článek: Ženy versus muži

Kdo je lepší manažer, žena či muž?

Doporučené kurzy