Do podzimních IT mezi paragrafy zbývá už jen pár dnů

Konferenční centrum Hotelu Grandior v Praze se již 24. září opět zaplní návštěvníky odborné konference IT mezi paragrafy. Pozornost přednášejících se zaměří na aktuální a budoucí vývoj v oblasti archivnictví a spisové služby, jmenné rejstříky, automatizované „úřadování“ či na problematiku výběrových řízení a systémů eSSL a ISSD.

Ředitel pořádající agentury Exponet s.r.o. Michal Franěk láká návštěvníky na vysokou odbornost přednášejících a praktické využití informací osvojených během jednotlivých přednáškových bloků.

„Velmi nás těší, že i v podzimním běhu přijali naše pozvání takové osobnosti jako PhDr. Jiří Úlovec, ředitel odboru archivní správy a spisové služby Ministerstva vnitra. Připravovaná novelizace právních předpisů v oblasti archivnictví a spisové služby bude účastníkům konference představena tak říkajíc z první ruky.“, upřesňuje Franěk.

Akční plán rozvoje spisových služeb, který navazuje na proběhlé analýzy spisových služeb a systémů pro správu dokumentů i novelizace právních předpisů v archivní a spisové legislativě se promítne i do příspěvku Mgr. Kateřina Šimůnkové, metodičky Národního archivu.

Pokud se váš profesní zájem dotýká vedení jmenných rejstříků, možnosti „automatizovaného“ úřadování nenechte si ujít přednášku Ing. Roberta Piffla, která vás seznámí s metodikou Ministerstva vnitra pro jmenné rejstříky a s doporučovanými postupy při jejich vytváření. Zaměří se také na novelu vyhlášky č. 259/2012 Sb., která od 1. 7. 2019 poprvé v České republice umožňuje automatizované vyřizování dokumentů.

Z úst Ing. Roberta Piffla a Ing. Miroslava Kunta z Národního archivu kromě výše zmíněného během společně odprezentovaného výstupu zazní zásadní informace o doporučovaném postupu při přípravě výběrového řízení pro eSSL a ISSD. Vzorová “zadávací dokumentace pro eSSL” bude vítaným bonusem.

Jak ve smlouvách na pořízení či úpravu informačního systému předcházet efektu vendor lock-in a co kromě prostého poskytnutí zdrojového kódu dále od dodavatele požadovat účastníkům konference poradí Mgr. et Mgr. Ing. Jan Tomíšek, CIPP/E z advokátní kanceláře ROWAN LEGAL.

Problematice výběrových řízení zvláště pak výběrových řízení pro eSSL a ISSD bude věnována samostatná panelová debata.

Velmi zajímavá bude do zajisté i debata na téma adaptační legislativy k GDPR, jež vstoupila v účinnost  v dubnu tohoto roku. Přednášející se ve výkladu zaměří především na zákon o zpracování osobních údajů a rozdílnou úpravu ochrany osobních údajů ve srovnání s GDPR. 

Zkrátka nepřijdou ani zájemci o téma automatizovaného vytěžování nestrukturovaných elektronických dokumentů, kterému se ve své prakticky orientované přednášce bude obsáhle věnovat president institutu pro správu dokumentů Tomáš Bezouška, CISA. Návštěvníci se tak mohou již nyní těšit na seznámení s možnostmi automatizovaného vytěžování elektronických dokumentů, postupy a pravidly při těchto postupech. V rámci prezentace budou předvedeny i některé ukázky možných řešení.

Podrobný program a registrace na https://itparagrafy.konference...

Do podzimních IT mezi paragrafy zbývá už jen pár dnů