Luštěniny a jejich možné úpravy
Základní informace
Kategorie:
Jazyk:
Organizátor:
Detail kurzu na stránce organizatora:
Termín a místo
Aktuálně nejsou vypsány žádné termíny,
poptejte indiviuální termín.Poptat jiný termín
Popis kurzu
Luštěniny patří mezi potravinové skupiny s významnými nutričními hodnotami a pozitivním vlivem na naše zdraví. Přesto jsou stále v českém jídelníčku nedoceněny. Málokdo z nás je zařazuje dle výživových doporučení 2 krát až 3 krát týdně. Lidé je většinou ani všechny neznají, obávají se pracné přípravy a nepřitažlivé chuti výsledných pokrmů. Tento modul má ukázat jak správně upravit jednotlivé druhy luštěnin a výrobky z nich. Nabízí ukázku zpracování teplých pokrmů, studené kuchyně i moučníků z jednotlivých druhů této významné potravinové skupiny.
Cílem je naučit se samostatně připravit různé druhy pokrmů z luštěnin, včetně moučníků.
Lektor: PhDr. Dagmar Kovářů, nutriční terapeutka
Obsahová náplň:
1. Teoretická část
- druhy luštěnin včetně méně známých druhů
- nutriční složení jednotlivých druhů luštěnin
- význam luštěnin ve výživě člověka a jejich postavení v českém jídelníčku
- zásady pro správnou přípravu pokrmů z luštěnin
2. Praktická část
- předběžná příprava luštěnin
- příprava vybraných pokrmů z luštěnin
- finální úprava a dochucování
- degustace pokrmů
Chcete se na něco k danému kurzu zeptat?
Zeptejte se nás. Vše Vám zodpovíme.