Výživa jako riziko i lék
Základní informace
Kategorie:
Jazyk:
Organizátor:
Detail kurzu na stránce organizatora:
Termín a místo
Aktuálně nejsou vypsány žádné termíny,
poptejte indiviuální termín.Poptat jiný termín
Popis kurzu
Výživa je častým tématem odborného i laického hovoru. Počet „výživových poradců“ a dalších „rychlokvašek“ z několikadenních výživářských kurzů stále přibývá ale spolu s přibývajícím počtem osob s nadváhou či obezitou a chronicky nemocných osob. Výživa působí na lidské zdraví opravdu jako riziko i lék.
V tomto semináři si objasníme obě možné vlastnosti výživy, tedy výživa jako riziko i lék. Dozvíte se, jaká onemocnění mohou vzniknout z nedostatečné, nadbytečné či špatně složené stravy. Obsahem bude i hodnocení Vašich jídelníčků včetně možných rad a návodů jak ho vylepšit a využít i k léčbě nejčastějších chronických nemocí. Budeme si také povídat o rizicích extrémních forem stravování.
Na seminář je potřeba si připravit jídelníček za poslední 2 týdny či alespoň 1 týden. Optimálně ve formě tabulky. K samotnému jídlu a orientační gramáži jednotlivých složek (maso, příloha, kusy ovoce či zeleniny, plátky sýru) by měla být připsána hodina konzumace, místo a činnost (např. doma/restaurace; sledování TV/práce na PC), psychické rozpoložení (např. únava, stres).
Lektor: Mgr. Anna Zatloukalová, lektorka, výzkumná pracovnice
Obsahová náplň:
1. Výživa – základní složky potravy
2. Onemocnění z výživy
3. Výživa jako riziko
4. Výživa jako lék
5. Zhodnocení jídelníčků a návrhy pro vylepšení
Chcete se na něco k danému kurzu zeptat?
Zeptejte se nás. Vše Vám zodpovíme.